Pagina principală » Noutăți și evenimente » Noutati » Vizita de cercetare în cadrul Institutului Interdisciplinar de Demografie din Țările de Jos, Haga

Vizita de cercetare în cadrul Institutului Interdisciplinar de Demografie din Țările de Jos, Haga
Vizualizări: 569 / Publicat: 12-03-2024, 10:38 /

În perioada 19.02.2024-07.03.2024, Grigoraș Ecaterina, doctor în sociologie, cercetător științific superior din cadrul Centrului de Cercetări Demografice al INCE, a efectuat vizita de cercetare de trei săptămâni la Institutul Interdisciplinar de Demografie (NIDI) din Țările de Jos, Haga.

Pe durata vizitei a fost studiată tema de cercetare privind fertilitatea demografică a bărbaților din Moldova, vârsta la care bărbații devin pentru prima dată părinți, numărul de copii biologici pe durata vieții, tranziția către primul, cel dea-l doilea și al treilea copil la cohortele cu anul nașterii 1941-1985, în baza datelor studiului Generații și Gen (2020). Totodată, participarea la întâlnirile săptămânale ale echipei Programului Generații și Gen (GGP) și la alte activități formale și informale la NIDI, a permis schimbul de idei și îndrumarea echipei GGP în orientarea cercetării propuse.

Rezultatele obținute au fost prezentate echipei NIDI la ședința săptămânală din data de 05.03.2024, în care au fost demarate întrebări și discuții în scopul perfecționării și definitivării studiului cu titlul „Demographic male fertility: evidence from Generations and Gender survey”.

Vizita de cercetare face parte din cadrul programului COORDINATE  Transnational Access Visit (TAV) și oferă oportunitatea cercetătorilor din Europa de a obține o bursă de cercetare beneficiind de accesul la bazele de date internaționale privind studiul Generații și Gen din țările participante.

În cadrul programului pot participa cercetători, doctoranzi, profesori universitari, precum și practicieni de politici publice care au ca tematică de cercetare  domeniul bunăstării copiilor și tinerilor, în țările Uniunii Europene și statele asociate.


 

 

 

 

 

 

Cercetători din cadrul NIDI, o parte a echipei Programului Generații și Gen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dr. S.A. (Solveig) Cunningham,

demograf și sociolog,

Cercetător Superior în cadrul NIDI