Pagina principală » Noutăți și evenimente » Noutati » Ziua Internațională a femeilor și fetelor din domeniul științei

Ziua Internațională a femeilor și fetelor din domeniul științei
Vizualizări: 1061 / Publicat: 13-02-2024, 10:30 /

Cu prilejul zilei Internaționale a femeilor și fetelor din domeniul științei, reprezentanții Ministerului Educației și Cercetării au felicitat femeile și fetele care activează în domeniul științei și au înregistrat rezultate științifice semnificative.

Felicitări, doamnei Ecaterina Grigoraș, doctor în sociologie, cercetător științific superior, din cadrul Institutului Național de Cercetări Economice, pentru conferirea Diplomei de onoare în semn de înaltă recunoștință și apreciere a activității prodigioase, contribuție substanțială la dezvoltarea științei  și cu ocazia zilei Internaționale a femeilor și fetelor din domeniul științei.

În Moldova, sărbătoarea este marcată în fiecare an la 11 februarie începând cu anul 2016. Inițiativa de a celebra Ziua Internațională a Femeilor și Fetelor în Știință a fost lansată de Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură (UNESCO) și alte organizații partenere pentru a aborda disparitățile de gen în domeniul științific și pentru a încuraja participarea femeilor în aceste domenii.

Cu acest prilej, echipa INCE exprimă sincere felicitări doamnelor și domnișoarelor din domeniul științei, curaj și ambiție în valorificarea potențialului intelectual și noi ascensiuni profesionale!